Hozzávalók:

Legalább egy halott, az alkalom miatt
Füstölt csülök és sertés comb
Gyászoló gyülekezet
Zöldségek – ha a zöldségesnél csak frotír zokni, melltartó, és bugyi kapható, próbáljuk meg máshol is a vásárlást, talán nagyobb sikerünk lesz
Füstölt szalonna
Bab
Pár üveg vodka, vagy hasonló hatású, jövedéki adót, és OH csoportot tartalmazó termék
Víz, fűszerek, só, kések, edények, tűzhely, ízlés szerint
 
Nem kellenek hozzá:
 
MÁV menetrend
Szárnyas betét
Hangyász sün
Operabérlet
A Háború és béke kemény kötésben
Gördeszka, és még néhány egyéb dolog, a Föld nevű bolygóról
 
A főzéskor kiemelt jelentősége van a helyes sorrend megválasztásának. Ezt egy egyszerű példával úgy tudnám szemléltetni, hogy amennyiben a tüzet csak a főzés végén gyújtjuk meg, úgy nem mindenkinek fog ízleni az ételünk. Túl hamar sem szabad meggyújtani, mert nincs értelme hetekkel a főzés előtt már pazarolni a gázt, vagy a fát, hiszen akkor még az sem biztos, hogy távozik az élők sorából az ünnepelt, akinek a tiszteletére készül az étel. A legcélszerűbb, ha a tűz és a főzés egymással párhuzamosan történik
 
A szalonnát lassú tűzön kiolvasztjuk, majd rádobjuk az apróra vágott hagymát. Ez utóbbit minél közelebb tesszük az edényhez, annál jobb a találati arány. 5 méter távolságból még egészben is nehéz a hagymával az edénybe találni, nemhogy apróra vágva. Rakjunk az alapba paprikát, paradicsomot, kevés fűszert, majd öntsük fel vízzel.
 
A víz ismét egy kényes kérdés. Fontos, hogy egy 20 literes fazékba ne akarjunk 30 liter vizet önteni, mert nem fog sikerülni.
 
Ha felöntöttük az edényt vízzel, forduljuk oda a gyászolókhoz, sóhajtozzunk nagyokat bánatos arcot vágva, és érdeklődjünk arról, mit gondolnak, ki lesz majd a következő a családban. Ezzel kicsit beszédesebbé lehet tenni a szomorú, hallgatag társaságot, sőt akár egy vidám vita is elindulhat.
 
Ha a víz felforrt, mehet bele a kockára vágott hús, az előre megfőzött csülökkel. Addigra már a szorgalmas vodkatöltögetés hatása is érzékelhető lehet, különösen akkor válik ez nyilvánvalóvá, ha kevergetés közben mozgalmi nóták fütyülésével igyekszünk kicsit feldobni a bulit.
 
Ha a hús félig megfőtt, mehet a levesbe a bab, majd 20-25 perc múlva a zöldségek. A fűszerezéssel és a sózással adjuk meg a leves végső ízét. Innentől a folyamat önjáró, ha nem oltjuk el a tüzet magától is megfő.
 
A fűszerezés után legyünk érdeklődőek, egy leveses kanállal járjunk körbe a gyászolók között, és igyekezzünk minél több emberrel megkóstoltatni a levest, lehetőleg forrón. Eközben remek fotók készülhetnek. A tálalás után mindenkit ültessünk le, az özvegyet külön asztalhoz, hogy szokja a magányt.
 
Evés előtt rövid pohárköszöntőben méltassuk az elhunyt érdemeit, de a kiegyensúlyozottság érdekében ne hagyjuk szó nélkül, ha tudomásunkra jutott a pozitív AIDS tesztje, vagy egy nagy értékű sikkasztása. Ezután mindenkinek kívánjunk jó étvágyat, és halk hard rock zene közben, az étkezés egyhangúságát meg-megszakítva érdeklődjünk a közvetlen rokonságtól, a boncolás eredményéről.
 
 
M. KeleMan  
Szerző: FirkÁszok  2011.11.23. 14:42 Szólj hozzá!

Címkék: humor karácsony morbid recept bableves fekete humor heló halotti tor

A bejegyzés trackback címe:

https://hirbehozunk.blog.hu/api/trackback/id/tr783406052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása