Az elmúlt hónapokban egyre többször találkozhatunk a különféle kereskedelmi televíziókban olyan műsorokkal, ahol az ezotéria, a horoszkóp, és a jóslás kap főszerepet, és rendkívül kedvezményes telefondíjért, a képernyőn keresztül, az ország nyilvánossága előtt tudhatja meg az érdeklődő, mit hoz a holnap.

Csak be kell mondania a nevét, és már hallhatja is, hogy rövidesen minden jóra fordul, szerelmes lesz, pénzt nyer, vagy éppen meggyógyul. A kamera előtt átszellemült arcú, kedves hölgyek és urak mondják a képünkbe a jóslatot, miközben kártyákat terítenek maguk elé, vagy éppen kristályokkal, és egyéb, fantasztikusnak látszó eszközökkel segítik magukat, a jövőnkbe látni.
 
Hogy ez szálhámosság volna? Nem hiszem….A telefonáló önszántából hívja az emelt díjas számot, és ha az orvoslásban van placebo hatás, akkor a jövőnk tekintetében is lehet valami sorsjobbító, tudatalatti mechanizmus.
 
Mivel a tv-ben a kamerák előtt ülő jósok számára elég, ha telefonon csak a nevet mondja be az érdeklődő, így arra gondoltam, abból nem lehet nagy baj, ha én is jósolok, és képzeletben arra gondolok, hogy most éppen egy Jóska hívott fel, így a mai jóslatom minden Jóskának szól, hasonlóan a tv-ben látottakhoz, egyetemes érvénnyel. És ez még a telefonszámlát sem növeli, bár ha valaki jövőre úgy érzi, hogy bevált a prófécia, annak szívesen küldök egy számlaszámot.
 
 
Tehát a Jóskák:
 
A Jóskák jövője szempontjából fontosnak érzem, hogy ne kártyából, vagy kristályból jósoljak, erre a célra egy speciálisabb dolgot kellett keresnem, ez pedig nem más, mint a tegnapi kidermedt krumplipüré. Ebből a következők derülnek ki.
 
A Jóskák szerelmi téren igen jó helyzetbe vannak, hiszen távgyógyítással kezelni tudtam prosztata problémájukat, melyhez egy sajtreszelő volt a segítségemre. A távolban már látom, hogy a villamos peronján szembe találkozik a nagy ő-vel, akit majd arról ismer  meg, hogy a kezében tart egy zománcozott algoritmust, és enyhe fokhagyma szagot áraszt, a piacon elfogyasztott lángostól. Ha még sem ő lenne a nagy ő, természetesen nem én tévedtem, hanem felborul a tér-idő kontinuum, ráadásul kifolyik belőle az aludttej, ami komoly hatással lesz a görög ábécére, és a római jogra egyaránt.
 
 
Anyagiak terén is jelentős javulást látok a Jóskáknál, különösen azután lesz ez majd észrevehető, ha sikeresen kirabolnak egy mosodát, így jó ideig nem kell asztalterítőre, és ágyneműre költeni. A szerencsejáték is komoly ígéretekkel kecsegtet, amennyiben sikerül eltalálniuk a kihúzott számokat. A vállalkozásuk is komoly elismerésben részesül, amikor megkapják az adóhivatal kedves levelét, melyben elismerik, hogy szép emberi erény a szerénység, de ők azért tisztába vannak azzal, hogy az elmúlt évben 10-szer annyit keresett, így örömmel köszönik meg a levél alján szereplő támogatást.
 
 
A Jóskák jövője rövidesen különös fordulatot vesz, miután nem tervezett látogatást tesznek egy vurstliban, ahol hangos szóváltásba keverednek a kötéltáncossal, aki nem hajlandó a kötélen csárdást táncolni a kedvükért. A vita végén a kötéltáncos párja, aki másod állásban boszorkány, átkot hit a Jóskákra, aminek következtében a szomszédjukba költözik egy ambiciózus trombitás, aki a későbbiekben gyilkossági kísérlettel vádolja meg a Jóskákat.
 
Itt most abba kell hagynom a Jóskák jövőjét fejtegető próféciáimat, mert érzem, hogy a Marikák, a Zoltánok, a Zsigmondok, az Elvirák is szeretnék megtudni, mit hoz a holnap. Ráadásul bejelentkezett előző életemből egy fickó, aki még mindig haragszik azért, mert akkoriban útbaigazítottam néhány katonát, akik a gecsemáné kertben összegyűlt vidám társaságról kértek némi információt. Ez a fickó azt állítja, hogy azóta a fél világ öt emlegeti, ha valami kínja van.. Úgyhogy most sietek.
 
M. KeleMan                
Szerző: FirkÁszok  2011.11.30. 12:38 Szólj hozzá!

Címkék: humor jóslat groteszk prófécia kártyajóslás jövendőmondás

A bejegyzés trackback címe:

https://hirbehozunk.blog.hu/api/trackback/id/tr733425757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása